Hoewel het toch streelt aan het ego, moet het toch van mijn hart. Stop nu eens met alles te kopiëren, het wordt vervelend.

Een Dj heeft tegenwoordig een site, dat is normaal dat is modern, dat hoort zelfs. Twee jaar geleden besloot ik open kaart te gaan en vaste prijzen te hanteren, open en bloot, hopla op de site, vrij te lezen door klanten en collega’s. Ik geef het toe, het was deels uit luiheid. Wanneer je geen prijzen toont dan krijg je per dag heel erg veel mails van potentiële klanten die naar prijzen vragen. Aangezien ik een DJ met vaste prijzen ben en niet “à la tête du client” werk, waarbij een klant met een trouwfeest in een gekend duurdere zaal ook een hogere prijs krijgt, had ik niets te verbergen. Hopla alle prijzen opties, condities op de site. Het resultaat hiervan was een spectaculaire daling van het aantal mails, tot wel 80% lager.

En een paar maand later waren ze daar, ineens zag je prijzen op alle sites. Yeah, we waren trendsetter.

In dezelfde lijn ben ik rond dat moment ook gaan opnames op de site plaatsen. Voorbeelden van feesten, live opgenomen. Niet de mooi bijgewerkte en gepolijste computerversies. Een paar maand later, …. ja je kan het al raden. Je zag ze overal opduiken.
OK, nog niet zo erg. Toch vond ik het nog moeilijk uit te leggen aan klanten hoe de sfeer nu echt was op zo’n trouwfeest of event met mijzelf als DJ. Ik wou filmpjes. De hele tijd met de GSM omhoog staan is onnozel, verbruikt veel batterij en een DJ heeft daar geen tijd voor (oh wee diegenen dat het tegengestelde verkondigen). Dus, investeren in GOPro’s. Fantastische dingen, nemen uren op in hoge kwaliteit en capteren zeer goed wat de sfeer is. Die online geplaatst en WHOPAA, paar maand later zie je ze overal; Grrr, dit wordt irritant.

Uren stak ik in de website, visies verkondigde ik en hele gevoelens beschreef ik…. om dan te merken dat er meerdere conculega’s hetzelfde deden…. GRRRR tot de macht van twee, “Get a life!”

Maar wat ik de laatste dagen gemerkt hebt slaat toch wel alles. Hele stukken van mijn website zoals de veelgestelde vragen worden letterlijk gekopieerd. Layout en alles wordt gewoon één op één overgenomen. Het gevolg is dat niet alleen mijn werk overgenomen wordt, men gaat zelfs mijn volledige werkwijze kopiëren. En ergst van al, Google beslist dan nog eens om de “dief” in de zoekresultaten hoger te plaatsen dan ondergetekende. Graaaghh… Da’s er over. Hier zijn we toch even gaan aankloppen en orde op zaken gaan stellen. Ik begin me zelfs af te vragen af ze dan ook gewoon mijn opnames afspelen… dan moet ik dringend royalties gaan vragen.

Blog