Oorsponkelijk bericht op HLN.be

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Traditiegetrouw breien de ambtenaren van de Vlaamse overheid een einde aan hun eerste werkdag van het nieuwe jaar in de Ancienne Belgique (AB), waar het jaarlijkse ambtenarenbal geprogrammeerd staat. Gemiddeld komen zo’n 1.200 ambtenaren hun beste dansbeentje voorzetten, maar dit jaar worden er dat toch wat minder. Dat zegt Patrick Vanhopplinus van Kunst en Vrije Tijd (KVT) Personeelsvereniging van de Vlaamse overheid.

“Een specifieke reden hebben we niet, maar we vermoeden dat de terreurdreiging in Brussel er toch voor een groot deel tussenzit. Per slot van rekening werden in de AB, toen het hoogste terreurniveau van kracht was, ook een aantal concerten afgelast.”

Meer dertigers
Positief nieuws: de indruk leeft dat er een verjonging bezig is onder de bezoekers van het ambtenarenbal. Kon je vroeger veel 50-plussers uit de bol zien gaan, dan komen nu meer dertigers afgezakt om hun collega’s eens op een andere manier te leren kennen. “Onze dj Fred Verhoeven schenkt daar aandacht aan, want hij moet zijn muziek natuurlijk aanpassen aan de leeftijden die aanwezig zijn”, aldus Vanhopplinus.

Het ambtenarenbal krijgt al zo’n 60 jaar het etiket “Vlaams” opgeplakt, maar je loopt er ook andere werknemers tegen het lijf. Zeker een derde zijn Franstalige ambtenaren, naast gemeentepersoneel, werknemers uit het bankwezen en de privésector.

Het ambtenarenbal duurt van 13 tot 22 uur. De inkom bedraagt 5 euro. De opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van sportactiviteiten voor Vlaamse ambtenaren in de diverse regio’s.

Blog