We moeten het eens hebben over reserve-DJ’s.  Wat zijn dat? Ooit hebben we al wel eens de vraag gekregen van “wat als onze DJ nu ineens niet meer kan komen”. Dat leek me geen onmogelijke maar wel eerder een “What-if” vraag. Voor mij persoonlijk een vraag die ik mezelf nog nooit gesteld had. In 25 de afgelopen 25 jaar dan ook nooit zelf ziek geweest als DJ. En, zoals het er nu uitziet, zou het onheil zou al groot moeten zijn. De griep: Dafalgan’s, been gebroken: we zullen dan zitten ipv staan, De maya’s hadden toch gelijk: who cares,…Kortom: nooit bij stil gestaan.

De laatste weken zag ik die vraag, met stip, in de FAQ-rankings stijgen. Sterker nog collega’s maken er reclame mee “Wij hebben altijd een reserve-Dj voor u klaar”. Wat moet je je daar dan bij voorstellen? Een Trouwfeest DJ die zich aan het warm lopen is naast zijn draaitafels? Ik begon te maken over de nieuwe generatie DJ’s (zouden die echt veel vaker ziek zijn? Of zouden ze er gewoon hun voeten aan vegen?)…

Net dan krijg ik een telefoon “oei oei, onze DJ is ziek gevallen en liet via SMS weten dat hij niet zal komen, help help!”. Tja, eerlijk zijn, moest ik echt echt echt ziek zijn (wat is dat eigenlijk?) dan zou ik misschien ook niet gaan maar dan zou ik toch wel even de telefoon nemen en zorgen dat er iemand in mijn plaats aanwezig zou zijn, ik kan me het tegenover gestelde niet indenken. En niemand vinden, dat lijkt me on-waar-schijn-lijk. Iemand die al at in het vak zit die moet zo uit zijn hoofd 20 namen kennen die te contacteren zijn als alternatief.

In dit concrete geval ben ik (voor een zieke DJ die ik zelfs helemaal niet kende) op zoek gegaan en gevonden (ikzelf kon niet). Feest was in orde. Groot was mijn verbazing toen ik de week volgende op dit geval op 2 dagen tijd 3 identieke aanvragen kreeg: nog een zieke DJ (gevaarlijk vak), een vergissing van boeking en een vergeten boeking. In geen enkel van deze drie gevallen kende ik de betrokken DJ persoonlijk (wel al eens op google tegen het virtuele lijf gelopen, dat wel). Zelf eentje kunnen invallen en in de twee andere gevallen een uur of 3 moeten zoeken. 3u want niet iedereen kan altijd dadelijk reageren. Maar ook hier: volledig in orde.

Maar om je daar zorgen over te maken? Of om dat echt als reclameargument naar voren te brengen??

Tijden veranderen…

Blog