Of toch niet?

Vroeger (10 jaar geleden) was dit vaak het geval. Trouwfeestjes duurden toen vaak tot 4,5 en zelfs 6u in de ochtend. Occasioneel zelfs nog wel een langer. Nu dan niet meer?

Neen, het is duidelijk gewijzigd. Een feest dat tot na 4 loopt zie je niet alle dagen meer. Hoe dat komt? Ik durf te stellen dat het einduur recht evenredig is met het totale alcoholverbruik. Tegenwoordig is een glaasje te veel drinken en dan rijden zeer gevaarlijk; Niet alleen kunnen de gevolgen nefast zijn maar de kans op alcoholcontrole is vele malen groter dan vroeger.

Het is feest als Bob rijdt, maar niet elke auto heeft een Bob. Dat vertaald zich in twee scenario’s (en ik ga er voor de gemakkelijkheid even uit dat het meestal om een koppel gaat).

Scenario 1: Eén van beide partners is BOB. De andere absoluut niet. Vroeg of laat zal Bob aan niet bob-zeggen “tijd om naar huis te gaan”. Begrijpelijkerwijs zal dit niet om 5u in de ochtend zijn.

Scenario2: Beide partners milderen en zorgen dat ze niet positief blazen. Verstandig maar, laat ons eerlijk wezen, een zaal vol nuchtere feestvierders geeft zelden of nooit dezelfde “ambiance” als een zaal met iets “relaxer” party-folks.

Of hoe alcoholcontroles ook een eind-uur voor feestjes met zich meebrengt.

Blog