Het is een vraag tegenwoordig waar veel koppels op hun Trouw mee worstelen en waarover ze de DJ om raad vragen. Ik licht even toe hoe ik het zie:

Vroeger (10+ jaar geleden) was het duidelijk. Openingsdans voor het koppel, tweede dans voor vader van de bruid en moeder van de bruidegom om dan over te gaan op dans drie met de schoonvader of moeder. Occasioneel draaide de DJ al eens een vierde “trage” voor broers, zussen of getuigen.

Het is geleidelijk aan gaan minderen maar de laatste jaren ging het snel. Ondertussen lijkt het alsof bij een meerderheid van de trouwfeesten de openingsdans van het koppel niet gevolgd door een tweede of een derde dans. Vaak komt er nog wel een tweede nummer waarop snel de ouders even komen mee dansen maar de eerste 20 minuten van de avond besteden aan slows raakt volledig uit de mode. We halen misschien nog 5 of 6 minuten waarna het tempo de hoogte in gaat.

Hoe jij het ziet hangt van je eigen smaak en de traditie binnen je familie af. Bespreek het op voorhand zeker even met je Trouw DJ.

Blog