Je huurt een DJ voor je trouwfeest, verjaardagsfuif, personeelsevent,… Moet je dan ook een lijstje met muziek geven?

Ja, dat helpt. Als DJ heb je toch graag een idee van welke muziek de gastheer graag hoor. Je wil toch weten welke muziek je moet gaan draaien. Kwestie zeker te zijn dat je er nummers van bij hebt en of je er iets van kent (onlangs vroeg iemand me nog of ik Oberbayern muziek bij had).

Een kort lijstje van stijlen en een paar nummers die je ab-so-luut wil horen is meer dan voldoende. Je hoeft echt geen lijst te maken van alles wat je leuk vind. Zo krijg ik al wel eens lage lijstjes (mijn persoonlijk record staat op 6 A4tjes met elk twee kolommen). Leuk, maar soms begint een lijstje zo:

Gloria Gaynor – I will Survive
Chic – Le Freak
Lipps Inc – Funky Town
Bee Gees – Staying Alive

Dan begrijp ik redelijk snel dat je graag Disco hoort ;-). Is er één of een aantal nummers in een bepaalde stijl die je wil horen dan volstaat iets als DANCE (en zeker: Swedish House Maffia met One).

Weet je het eigenlijk zelf niet zo goed welke stijlen je graag hoort, vertel me dan welke zender hoort. Is dat STU BRU of eerder NOSTALGIE? zeer bruikbare informatie. Alleen met KLARA heb ik enigszins een probleem.

Typische stijlen die je kan vermelden (als in wil ik WEL of wil ik NIET): 50’s, 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, POP, Rock, Disco, New Wave, Metal, Folk, Ambiance, Dance, Eelctro, Techno, House, R&B, Drum&Bass, Dubstep, Hip-Hop, Fout, Schlager, Carnaval, Walsjes en Tango….

Je kan natuurlijk ook aangeven welke stijl je zeker niet wil horen. Dit kan in de vorm van: niet te veel techno, geen schlagers, …

En voor de rest vertrouw op je DJ. Vergelijk het een beetje met naar de bakker gaan. Daar vraag je een wit of een bruin brood en niet 45cl water, 750gr witte bloem, 15g gist, 10g boter, 15g zout,….

Blog