Plezier of Drama?

Plezier of Drama, ze liggen kort bijeen. Dat heb ik afgelopen weekend moeten vaststellen. DJ zijn op een feestje waarbij 80% van de gasten de pensioenleeftijd glansrijk gehaald heeft is al eens wat anders. Eén blik en je weet het… vandaag draaien we waarschijnlijk geen Skirllex en zelfs de Sam Sparrow’s ploat zullen we niet af moeten zetten. Het is wat anders dan een verjaardagsfuif of een party van de jeugdvereniging.

Ik geef het toe, de moed zakt wat weg op dat ogenblik, vooral als er tijdens het draaien van achtergrond muziek al gevraagd wordt of het wat zacht mag (Duh!?). Toch beginnen we er aan, er zitten namelijk nog wat jongere mensen in de zaal. En die beginnen, hopelijk, er wat later aan.

Het heeft dan ook wel een zekere voldoening om na een paar schlagers, een handvol Rock & Rolls en een tweetal Tango’s te kunnen vaststellen dat de dansvloer gevuld is. En het is nog leuker om te zien dat om 1u30 de gehele zaal nog vol zit. We draaien dan maar een klassieker van de foutste soort “Les Lacs du Connemara”. En jawel hoor, zoals verwacht; servetten, zakdoeken en niet nader genoemd wit textiel, het gaat allemaal de lucht in. Twee coupletten later springt er iemand op een stoel, wat verder iemand op de tafel, nog een stoel, nog een tafel en toen…. Drama.

De oudste gast, 86 frisse lentes jong, geholpen door wat alcohol (vermoed ik) vergeet even zijn leeftijd en stapt op een stoel. Ik dacht nog “neeeeen!” maar te laat. De man zet zijn eerste voet op tafel dan zijn tweede om vervolgens met bijna olympische elegantie letterlijk achterover te vallen… van de tafel, recht op de grond.

Twee bijdehandse gasten en een ambulance waren snel ter plaatse. Onze  ”stagediver” werd afgevoerd. Ikzelf was er kapot van, naar’t schijnt zag ik zelfs bleek. Gelukkig, heel gelukkig is de man er met een lichte hersenschudding en hoofdpijn (al dan niet van de kater) van af gekomen. Op je 86ste, doe dat maar na….

Een uurtje heeft het feest stil gelegen maar dan werd, op algemeen verzoek, toch terug een plaat opgezet en heeft het feestje nog tot 6u geduurd.

Blog