Als DJ op een trouwfeest zal ik altijd met het koppel de muziek bespreken. Ik zal hun altijd aanraden om ook, naast hun eigen smaak, muziek te kiezen die toegankelijk is voor iedereen. Zo af en toe heb je dan toch een iets meer eigenzinnig koppel dan er op staat om hun muziek, en alleen die muziek te draaien. Het is hun feest, dus doen we dat.

Echter, dat is als DJ vaak niet evident en zeker geen aangename situatie tenzij dat alle gasten identiek dezelfde muzieksmaak hebben als het koppel…. nooit dus. Je merkt dan, van achter de draaitafel, hoe vele ogen je aanstaren over een schaars gevulde dansvloer. Vaak geven die ogen dan een verveelde of zelfs een boze blik… Je weet waarom maar je houdt je aan de afspraken. Vroeg of laat staat er dan toch wel iemand voor je en die vraagt “Kan je eens dit of dat draaien?” meestal staat dit dan mijlen ver van wat de smaak van de gastheren is.

Het blijft een hekel punt maar als koppel moet je je de vraag stellen: wat is het belangrijkste om mijn trouwfeest, een Mix voor elk wat wils met volk op de dansvloer of je eigen muziekkeuze en de kans dat de sfeer wat minder is?

Blog