De Trouwfuif DJ,… maar eerst, wat is een trouwfuif. Wel een fuif die de trouwers geven hé ? Het is een fenomeen die de afgelopen jaren opgekomen is. Een aantal zaaluitbaters zien het niet zo heel graag en wijten het aan de crisis. Gegeven dat de crisis zo ergens rond 2008 begon en dat sindsdien het aantal trouwfuiven steeg, zouden ze het wel eens bij het rechte eind kunnen hebben.

Kenmerkend aan een trouwfuif is dat er geen traditioneel eet (vreet?)-festijn aan vooraf gaat. Soms een klein feest met pakweg een 40-tal naaste familieleden en vrienden en dan een massale aanvoer van feestvierders. Doorgaans ergens tegen 22u. Die krijgen dan receptie-gewijs een drankje aangeboden waarna een snack in de vorm van een dessertje volgt. Later op de avond durven er nog wel eens fritten gebakken worden… Het is in elk geval goedkoper dan 150 mensen van een 7 gangen menu te voorzien.

Wat is er anders voor de DJ… Veel want het lijkt echt wel op een fuif. Dansen komt meestal wat later en trager op gang (gebrek aan voldoende alcohol vermoedelijk) en het publiek is meestal ook jonger want het zijn vrienden en collega’s. En die gasten hebben iets niet… een tafel waar ze kunnen aan gaan zitten ? ze moeten wel recht staan en dat kunnen ze dan al evengoed op of naast de dansvloer doen. Sfeer verzekerd!

Kortom, ikzelf als DJ op de trouwfuif vind dat concept wel geslaagd want het dansfeest is hierdoor meer een dansfeest dan bij een trouwfeest… Het verschil zit hem soms in kleine dingen (zoals iemand geen eten geven).

Blog