Dit is een vraag die haast nooit gesteld wordt. Nochtans, het maakt een groot deel van de prijs uit. Neem bvb. een feestje van 100 personen. Mits wat zoekwerk kan je een geluids- en lichtinstallatie samenstellen die 1000€ kost in aanschaf. Hiermee kan je dat feestje dan voorzien van muziek en wat licht. Maar, je kan ook een installatie samenstellen uit kwaliteitsmateriaal. Dan kan dan al snel 10.000 euro of meer kosten, zeker als je voor zekerheid kiest en er voor zorgt dat je veel zaken dubbel bij hebt.  Dat materiaal blijft niet eeuwig in topconditie. Bestelwagen in, bestelwagen uit, trap op, trap af, glas frisdrank er over,…. Het betere materiaal gaat wel wat langer mee en kan tegen wat meer stoten maar ook niet 10 maal zo lang. En dat vertaald zich dan natuurlijk in de huurprijs.

Er zal wel wat verschil opzitten maar zoveel toch ook weer niet? Fout, niet alleen audiofielen horen dat, iedereen hoort het…. Maar meestal te laat. Als je puur op basis van de prijs beslist en voor het goedkoopste gaat dan is de kans groot dat het gelui afschuwelijk klinkt.  Slechte luidsprekers zullen snel oversturen en het geluid gaat rommelig klinken met als gevolg dat iedereen zegt “dat staat zo luid”…. en ondertussen hoor je het geroezemoes uit de zaal boven de muziek uitkomen. Maar niet alleen luidsprekers zijn belangrijk, ook de verlichting, de CD-spelers en indien hij er is zelfs de laptop van de DJ (niets zo erg als een PC die vasthangt tijdens een feest).

Om de ervaring volledig te maken, investeren we dan ook in top materiaal. Pioneer CD-spelers of MIDI controllers, luidsprekers van Mackie, RCF en tegenwoordig zelfs BOSE, verlichting van topmerken in heldere kleuren en een afwerking met decoratief materiaal die het geheel nog aantrekkelijker maakt.

Al dit zit mee in de prijs.

Blog