De DJ op je Fuif of Trouwfuif
De DJ op je Fuif of Trouwfuif
De DJ op je Fuif of Trouwfuif

Party DJ zijn op een fuif  is doorgaans heel anders dan DJ zijn op een huwelijksfeest of bedrijfsevent. Waarbij de laatste het publiek meestal gemengd is,in leeftijd en/of afkomst, is bij de Fuif het publiek vaak in eenzelfde leeftijdscategorie of heeft ze een zelfde muzikale smaak. Het komt er dan minder op aan om, verticaal,voor elk wat wils te draaien. De muziek zal horizontaal gaan, niet alleen de echte hits uit een bepaalde periode (nu of toen), er is ruimte voor meer muziek uit een bepaalde periode.

Deze aanpak vraagt een veel bredere muziekkennis van de DJ, niet alleen in stijlen maar ook in periodes. Rock uit de jaren 80 is niet de rock uit de jaren 00’s. Dansmuziek van nu klinkt heel verschillend evan wat ze was in de jaren 70. Het ritme van de jaren 90 lag veel hoger dan in de jaren 80, Hardcore is dansmuziek maar Disco ook,… De Juiste DJ op een fuif voor een bepaalde stijl of een bepaalde leeftijdscategorie maakt of breekt de avond.

Vraag me daarom raad want het is bijna onmogelijk elk van deze stijlen kent, DJ’s hebben hun specialiteit en ik kan je helpen met de juiste DJ te vinden. Zo zal ik zelf nooit een fuif aannemen als er een muziekstijl gevraagd wordt die me niet ligt, ik zal echter wel een aantal namen achter de hand hebben van DJ’s die daar dan wel heel goed in zijn.

Uncategorised