Februari 2017 loopt op zijn einde en dus ook de “Tournée Minérale”.  De alcoholvrije maand waar meer dan 100.000 sterke karakters zich voor inschreven en plechtig beloofden dat ze een maand geen druppel alcohol zouden aanraken. Of ze het ook echt volgehouden hebben weten zij allen. Februari is geen maand waarin ik als DJ vaak moet aandraven op huwelijksfeesten maar personeelsfeesten zijn er wel en daar heb ik alvast weinig gemerkt van de maand geheelonthouding ?

Alcohol is zo in onze cultuur verweven dat je je wellicht een trouwfeest zonder sterk water niet kan voorstellen. Ik ook niet totdat ik gevraagd werd om een alcoholvrij feest te draaien. Ingegeven door een mix van culturen in een huwelijk stond ik op het feest ook te sippen van een Virgin Mojito. Smaakt al even zoet als het echte spul, je wordt er alleen niet lichthoofdig van. Ik beken dat ik er mijn bedenkingen bij had want het alcoholgehalte in de man is doorgaans recht evenredig met zijn bereidheid tot dansen. Vandaar wellicht ook dat de dames meestal eerst op de dansvloer staan.

Hoe verloopt zo’n trouwfeest dan? Wel, bizar genoeg niet verschillend van een normale huwelijksfeest. De gehele avond was op zich niet dat anders van een gewone trouwfeest. Als DJ viel het me op dat de gasten zich langer “deftig” gedroegen ? Er werden geen broeken opgerold, geen dassen rond het hoofd gebonden en andere typische alcohol gedreven dingen ontbraken. Het viel me wel op dat er een paar hun weg gevonden hadden naar de bar ene paar verdiepingen lager. De inhoud van hun glas leek op appelsap maar het rook naar iets helemaal anders. En dan verrassing om 1u, stop! Alle muziek af en het feest was afgelopen, op vraag van het koppel. Ook dit werkte, op 10 minuten was iedereen weg.

De man uit het onderstaande filmpje hebben we niet gezien ?

Blog