Back to the top

Vaak gestelde vragen

Antwoorden van je Trouw DJ of Party DJ.

Hoewel we zo volledig mogelijk proberen te zijn krijgen we nog geregeld vragen.  Hieronder tracht Fred zo veel mogelijk antwoorden te geven. Heb je echter toch nog vragen?  Stel ze dan maar!

Wat kan ik verwachten van Fred als DJ op mijn trouw of feest?

Een DJ via een website zoeken is niet evident. Ik heb getracht om op deze site alles zo duidelijk mogelijk te maken. Je kan luisteren naar voorbeelden, meestal opgenomen op huwelijksfeestenje kan een paar video’s kijken die opgenomen zijn op trouwfeesten of bedrijfsfeesten, en dan heb ik alle informatie nog even in een lijstje proberen op te sommen: Dit mag je verwachten van je DJ!

Wanneer boek ik best mijn DJ?

Hierover heb ik een kort stukje geschreven op mijn blog: Hoelang op voorhand een DJ boeken.

Ik zoek voor mijn feest nog speciale effecten, wat is er mogelijk?

In principe is alles mogelijk maar hier is een lijst van veel voorkomende extra wensen die ik kan verzorgen via onze verhuurfirma: Decoratie van gebouw/zaal (binnen of buiten) – Kinderdisco – Karaoke -Kinderanimatie (clown) – Indoor vuurwerk – Pyrotechniek – Confetti -“Bekende” DJ’s – Een gastoptreden van be perkte duur van je eigen DJ – Presentator / Moderator… Hiernaast kan ik via de partners van onze verhuurfirma nog veel meer aanbieden zoals catering, speciale concepten, locaties, tenten, personeel…

Waar draai je?

Alhoewel ik uit het Leuvense ben draai ik quasi in heel vlaanderen of het Brusselse en af en toe ook wel eens in Wallonië.  Het helpt om ook een woordje Frans te spreken, zelfs al praat je niet tijdens het draaien.

Ben ik zeker dat Fred echt mijn DJ is?

Ja, als je Fred boekt, dan krijg je Fred. Ben ik echter al geboekt op de gevraagde datum dan stel ik je één van mijn collega’s voor. Dat zijn stuk voor stuk gegarandeerd goeie DJ’s. Ik zal zeker niet op het laatste ogenblik iemand anders sturen.

Wat als Fred dan toch onverwacht verhinderd is?

Niets is onmogelijk en een DJ is ook maar een mens die ziek kan worden. In de praktijk heb ik dit nog maar één keer tegen gekomen (in meer dan 20 jaar!). Een collega kreeg een ongeval en ik ben last-minute ingevallen voor hem. Feest geslaagd!

Wat als ik niet tevreden ben, krijg ik dan mijn geld terug?

Deze vraag kreeg ik nog maar recentelijk en, om eerlijk te zijn ik stond met de mond vol tanden… In al die jaren is er nog niemand geweest die rechtstreeks, of onrechtstreeks, liet verstaan dat hij/zij niet tevreden was. Moest iemand dat ooit te kennen geven dan vraag ik waarschijnlijk zelfs niet naar een betaling (en zou ik 2 weken slecht slapen).

Kan ik een Playlist geven.

Ja dat kan maar ik vraag om dit te beperken tot een 10 à 15-tal nummers. Vertrouw op je DJ, ik heb zeer veel ervaring  en op basis van je keuzes krijg ik een goed idee van wat je wil. Vervolgens kijk ik naar de reacties op de dansvloer (ik “lees” het publiek is een populaire uitspraak bij DJ’s). Heb je echter nummers die je absoluut wil horen om één of andere reden zeg me dit dan zeker tijdig (Bij huwelijksfeesten heb ik altijd tijdig de openingsdans(en) nodig). Maar geef ook zeker door wat je niet wenst te horen (een nummer als “Les Lacs Du Connemara “ is waarschijnlijk de meest gekende absoluut NIET/absoluut WEL plaat). Lees ook even het artikel over playlists en muziek op aanvraag op mijn blog

Ben jij een pratende DJ Fred?

Gelukkig wel, maar niet in de micro tijdens het draaien ? ,  Uitzonderingen hier zijn aankondigingen (van het bruidskoppel, openende of sluitende dessertbuffetten, fout geparkeerde wagens,…)

Wat kost een DJ? Wat is de prijs van een DJ?

Er zijn vele factoren die de prijs bepalen. Een DJ boeken met of zonder geluid-lichtinstallatie (Discobar) bvb., de afstand, het aantal uren, de ervaring en kennis,….

Zoals je elders op deze site kan lezen kan je ons boeken met of zonder een installatie. Wij hebben ons eigen materiaal waardoor we de prijs voor die installaties laag kunnen houden. Afhankelijk van het type installatie zal de prijs anders zijn. Zo dienen de meeste installaties op voorhand geplaatst te worden, al dan niet door meerdere mensen.

Verder heeft een DJ ook een aantal kosten die misschien niet dadelijk zichtbaar zijn zoals SABAM licenties (Het SABAM gedeelte is afgeschaft maar de auteursrechten zijn er nog), verzekeringen, materiaal (degelijke installaties kosten vele duizenden euro’s) en natuurlijk ook muziek want ik speel alleen met originele en legaal aangekochte muziek. Wat kost een DJ met of zonder installatie – we hebben verschillende formules. Ontdek ze hier. Opgelet: wij hanteren speciale contractuele prijzen voor feestzalen, indien je een uitbater bent laat ons dit dan weten.

We willen een DVD afspelen of een PC aansluiten of misschien wel een liedje laten spelen dat alleen nog op cassette te krijgen is.

Best even op voorhand melden om te zien wat mogelijk is. Vaak kan er veel maar het gepaste kabeltje moet wel voorhanden zijn. Zijn er ook mensen die iets willen zeggen/doen/prsenteren? Laat ze op voorhand even met me bellen. Eenmaal de gasten dansen is terug stoppen voor een toespraak iets dat meestal slecht werkt. Mensen gaan terug zitten en de DJ moet helemaal opnieuw beginnen.

Dient er een contract opgesteld te worden?

Jawel, Dat doen we van zodra je beslist hebt.  Ik vraag je dan alles schriftelijk te bevestigen.

Hoe verloopt de betaling?

Bij particulieren vragen we betaling via overschijving voor de avond of contante betaling de avond zelf. Bij bedrijven is dit steeds op factuur betaalbaar binnen de 30 dagen.

© TROUWDJ.BE | 2021