Afgelopen weekend een verjaardagsparty. Philippe werd 50 en had ik zijn zaak een aantal vrienden uitgenodigd. Ik zeer tevreden want ik kreeg carte blanche voor inrichting en muziek. De zaak was zo al modern dus ideaal voor indirecte LED uplighting en een paar “totems” (Moving heads op een TRUSS paal). Van zodra het donker werd nam de verlichting over. Deel één van de opdracht geslaagd.

(Foto genomen met de iPhone… dus geen optimale kwaliteit of perfect kadrage).

Deel 2, het feest zelf. Naar schatting 130 personen in een smalle, lange, diepe zaak met een “rokerstent” buiten. We begonnen er aan rand 22u. Leeftijd? 35 – 55 jaar. Toen we nog een DJ van 21 waren zouden we dit “oude mensen” genoemd hebben en (net als de jonge dj’s nu) beginnen zweten hebben want wat horen die oude knarren graag?

Thank God voor een brede muziakle kennis want het was eigenlijk zalig om nog eens de dansmuziek uit de jaren 80 (en eind 70) zo intensief op te halen. Het is een heel stuk moeilijker om Disco, Funk en Pop uit die periode te mixen dan de hedendaags muziek. Drums werden toen vaak nog gespeeld door een drummer (niet door een machine) en een eigenschap van een mens is dat hij veel onnauwkeuriger is dan een drumcomputer. Dit maakt de mixen korter en moeilijker maar de sfeer zat er in. Naarmate de nacht vorderde stond de hele zaak te shaken en gingen we van de 80’s over de 90’s naar the Swedish House en keerden via New Wave terug naar de Rock & Roll.

Na 6u draaien liep het feestje af want de drank was letterlijk op. Een glas water en een Ice Tea was er nog wel te krijgen… Het was leuk geweest, iedereen tevreden en wij naar huis.

Blog